30.11.07

Under Pressure!

Ada sorang junior aku ni, dia dah ada anak sorang. Aku tak kenal pun dia, tapi dia kawan aku kat Friendster. Aku ni kan kepoh, jadi aku selalula check page kawan2 aku. Dia ni suka bagi komen kat orang. Boleh tak dia komen kat aku cepat-cepatlah dapat anak, or something to that effect lah. Aku ada satu persoalan. Apa diorang ni ingat aku kawin ni semata-mata untuk mendapatkan anak, ke? Memanglah anak tu rezeki kan, but still. Lepas tu kalau aku dokong anak orang (tu pun pasal aku kena paksa. I'm not a big fan of babies and children. So not a fan), mulalah nak senyum-senyum kambing lah, amik gambar aku dokong budaklah. Hek eleh. Aku baru 3 minggu kawin. Cepat-cepatlah dapat anak?! Korang ingat senang ke nak jaga anak? Just because you got pregnant immediately, and love motherhood, doesn't mean that we share the same wavelength, ok?

Aleh, emosi pulak gua. Mengada ah orang macam ni. Sorilah Kak Chy. Gua baru perasan. Kui kui kui.

Tension, tension, TENSIONNN!!!!

3 comments:

Diamonds are forever said...

kuikuikui... i think i know this junior of yours..dia pon dulu kawan wa and dok bagi comments like "cepat2 dpt baby", "dah bertiga ke?", "buat anak cepat2" and the likes..like hello?! what kind of a kampung statement is that? so wa delete dia dari fren list wa..kekeke..and now dok add wa aje..huhuhu..

anyway, nak anak skrg ke, nak tunggu ke, watever lah..it's really u and ur husband's choice..to each his own..

Blissfully Blurred said...

Kan? Get a life, man.

Sheesh.

aliffazli said...

ha'ah la riri.. bila nak dapat anak?.. muahahahhahahaks!