17.1.08

Boria Za'ba

Yep. I know I said one month. But this is so dumb, I just need to share it with y'all.

Selasa haritu aku ngan Anies pegi tengok boria fest. seni kat DTC. Aku biasa je la tapi of course Anies sangat semanagt, pasal dia otai boria (kononnya lah).

Daripada dulu, sampai la ni (sketsa boria kena speaking utara) aku tak tau awatlah sketsa 7 macam haram. Bodoh piang. Kitorang duduk dalam kawasan penyokong kolej lawan, tapi sebelum start tu kitorang sorak gak gila-gila. Malu uih. Pasal sangat bangang. Lepas tu dia punya step boria nya pun macam taik kongkong. Lepas kitorang selidik, rupanya budak-budak tu buat step dan lagu sendirik. Dahlah ada intermission yang takde kaitan langsung dengan lagu!

Sangat buruk. Sangat memalukan. Sangat bangang. Sangat jijiks. But we had fun laughing like mad at the dancers.

Aku suka 9 punya sketsa, pasal diorang dari dulu memang sangat kelakar. 2nd pulak buat sketsa yang sama, year after year. Ada mak sorang, anak tiga orang. Sorang mat rempit, sorang amek dadah, sorang lagik jadik pondan. Lepas diorang ni sume pakai lagu dan koreografi yang sama je every year, so diorang polish jek lah diorang nya step.

Kesimpulannya, tahun depan pegilah tengok boria time festival seni because even if the performances suck, at least you still get a good laugh out of it.

Jumaat nak pegi tengok tarian asli pulak. Kali ni pegi ngan dancers pulak, Dayang & Alif (tapi takleh nak kutuk pasal Alif & Dayang amek serius. How boring)

3 comments:

Melanies_rockstar said...

haha.u're back!!seronok kan?haha..sbb aku kelakar, tu yg syok tuh..so, gud luck lah tgk tarian asli dgn org2 yang serious.hehe.

Rose said...

Bestnyer korang buleh bergembira menonton dan menggelakkan orang kat festival seni....have fun!!!

aliffazli said...

eskuse me... serious?.. mana aderrrr........... like.. hello... semua berubah watak ye.. well.. maybe dayang la serious.. mak biasa je.. gila.. c u tomorrow! ahaks!