13.11.09

Celcom Did It Again!

Adoi semalam drama lagi lah! Zufri pergi driving range sebelah OU tu, so naturally aku dan Emma di'dropped' di OU. Dalam pukul 930 macam tu tiba-tiba ada mesej mengatakan yang akau ada 11 missed calls from Zufri! Hoo boy! Sure mengamuk punyalah Zufri. Tapi I was sure I didn't hear or feel the phone that was in my back pockey all night. Aku siap check phone sekali sekala to make sure Zufri didn't call.

Aku call balik tak dapat. No network coverage katanya. I called from the public phone, juga tak dapat. Ah, I thought. Stupid Celcom must have acted up again. Bodoh je kan? Dahle semalam jalan jam pasal ada konsert depan OU tu. Jadi aku pun berjalan dengan Emma ke driving range. Not that near. 10 minutes jog, pasal takut tiba-tiba hujan. Sambil mendukung Emma.

Oh did I mention that I had a headache from conducting a site valuation under blazing hot sun that morning? In fact, I still have it this morning. Argh.

Macam ni caranya Mummy saya berlari.

Sampai-sampai driving range, Zufri tak ada. Neither were his golf buddies. So I waited for around 10 minutes then started to walk back to OU. This time I was too tired to run. Seriously felt like crying from feeling so tired added with the meadache plus arm ache pasal takkan nak biar Emma berjalan di tengah-tengah malam di tepi jalan raya, kan? Dalam OU pun aku tak bagi sangat Emma jalan pasal she would end up snatching clothes from the racks pastu bawak lari pegi cashier. Kalau tak itu, dia nampak sesuatu di atas lantai pastu terus tiarap mencium benda itu. Oh, very unhygienic ya!

Finally got a call from Tawau on our way back to OU mengatakan Zufri tunggu kat tempat biasa.(Tawau pakai Maxis). Huhu finally reached home around 10.30.

Stupid Celcom. Should really swith to something else, huh?

6 comments:

rawkstar said...

Tawau pakai MAXIS.

ADAKAH ITU tidak cukup mengatakan MAXIS adalah bagus?

ein asari said...

yup, switch to maxis. so that it would be much cheaper to text/call you when the urge of gossiping come up.

babe, i love the berlari2 larian di tepi highway part. reminds me of a good story i've watched long time ago. woot woot woot?

dbalkis said...

ya la..be a loyal Maxis user like us le...aku call ko ptg smalam,pagi ni pon x dapat...sms dapat lak..apela cik celcom ni.

Baby Shaq said...

Support ah emil huhu

Inty Winty said...

Kuikuikui komen supportlah Emil tu tak tahan tu. Yelah, kan? Hangpa semua Maxis users, kan? Sheesh.

ein asari said...

Oh, by average, bill aku sebulan adalah $50. Murahkan... Aku bnyk call org guna phone ofis la kot. Hehehe, aku dihalang so no texting allowed.