21.11.09

Anyway, found out that she's actually teething. Sheesh

Emma ada sikiiiiit demam hari Rabu hari tu. Since it was so soon after her discharge the other day, a panic mummy quickly gave her some paracetamol, walaupun itu adalah against prinsip aku (tidak mengambil ubat di atas segala kesakitan). Nanti pain treshold dia rendah macamana? Aku jugak yang susah.

Anyway, found out that she's actually teething. Sheesh.

Emma is a terrible teether. She doesn't dribble as much, but she gets super cranky. Kalau larat nak dengar dia melalak, letaklah dia di lantai. Mujurlah I am such a patient person. Hehe. She's taken to falling asleep around 3 am because of this. Maksudnya aku jugaklah. Kadang-kadang Zufri join sekaki.

Anyway gigi yang naik tu adalah gigi gerahamnya. Aku adalah sangat musykil memandangkan so far dia hanya ada empat gigi depan aje, dua atas dua bawah. Tiba-tiba muncul dua gigi geraham atas. Dua gigi geraham bawah dah mula membengkak. Hmm.

Today we bought a few things for the house, since my in-laws are coming over the Qurban weekend. Kami memang malas nak balik, jadik kami buat korban untuk Emma di masjid sini. Alhamdulillah, walaupun dah setahun lebih baru nak buat korban. Anyway, abang sulung Zufri pun datang jugak. Jadi dalam usaha kami membuatkan mereka berasa selesa, maka a few things had to be updated around the house.

Kikiki. Juga telah update car seat untuk Emma. Ingat tak Emma's wish list for her birthday? It's numero uno, tapi Dori, bukan Tobi, since Dori can be used from newborn. Jadi boleh digunakan untuk Emma's little sibling in the future, heh heh. Isnin dan Selasa Emma akan dihantar ke Putrajaya (Zufri dan Emma berdua, woot!) since Opah akan masuk hospital pasal nak buat angiogram.

Ran into Hani and her husband at Planet Enfante kat Atria. Depa tengah dok ricki travel system Peg Perego. I dunnolah about that brand, but bapak aku ada kata masuk news in Singapore that Maclaren recalled one of its strollers because apparently childrens' fingers get cut off from using the strolles. Scary, huh? And that's from a reputable brand like Maclaren.

Huh, gila tiada korelasi ayat-ayat dan cerita-cerita aku hari ni. Penat seh mengemas rumah secara robotik. Nasib baik Emma senang tidur hari ni. Mungkin gusi dia tak sesakit sebelum ni. Syukurlah. Maybe I can get some rest now.

Yeah, maybe I should.

4 comments:

ein235 said...

bole la raye umah kau. hahahahahaha.

Inty Winty said...

Haha semestinya bisa dong. Yang penting bukan aku yang memasak ya. Kami nak pergi tengok lembu.

peachy said...

Weh, apesal tak amik yani? kan wa dah offer.......she doesn't do much on weekends..

dbalkis said...

peg perego tu mmg kawan aku dulu dok promote bangat..tapi kerana hargenye aku ngak bisa beli...tapi nyesal pulak dengan graco ct sport itu si budak dekat 1 taun pun dah mcm giant kat stoller tu..antara hidden agenda aku nak dapat twins adalah kerana nak beli stroller baru..hehe...mcm le senang nk dpt twins kan..

aku lambat le bace post ko ni, kalau tau aku raye umh ko tgk lembu..hehe