6.7.10

Potty Training

Went to Emma's check up this morning. By 9 I was done. Not bad.

The nurse said, "Eh, pakai pampers lagi?"

Eh? Apakah maksudnya?

"Mak tolong ajar anak kencing sendiri ya, nanti dia tak reti"

Yelah, memang aku telah melengah-lengahkan hal ini. Baik. Harus training segera!

4 comments:

HaNiE said...

macammana cara untuk ajar potty training.. Dr pun suggested untuk Izz jugak tapi aku rase Izz masih memerlukan bantuan pampers lagi, hehehe ke aku yg malas...

Rose said...

Tok sah cakap anak korang jerr... Nabil yang 3++ pon pakai pampers lagi. Aku dah try few months back tapi kurang berjaya disebabkan aku dah tak larat nak mop lantai aku tangguhkan dulu sebab perut aku dah besar.....klau korang ader cara yang senang.....share ok

Syahirah Baker said...

Boes, aku pon experience the same thing..... tpi, sememangnye, aku mengaku yg aku mmg malas! jd sampai skarang la meng-invest on diapers. haish!

nannoor said...

HOMAIGODDDD..
sungguh aku ter-insaf kejap dgn entry ini.
ya ampun, aku x potty train lgi tasneem.
*dushh*