21.7.09

Dalam dunia ni ada 4 jenis orang.

1- Orang yang suka berpura-pura. Belakang orang bukan main lagi mengutuk mengata, tapi depan orang tu manis pulak muka dan perangai dia. Orang macam ni biasalah, menyakitkan hati, jiwa dan raga. Biasa adalah mami mami penang. Wahahaha sukahati je. Weh keluarga ipar aku baca ke blog aku weh?

2- Orang yang depan dan belakang orang sama je. Mulut yang laser. Aku tak suka sangat orang yang laser ni, konon dia bagus sangat. Dia ingat pasal dia laser (dan orang tau dia laser), dia ada hak nak kutuk orang sesuka hati. Oh, go to hell.

3- Orang yang belakang kutuk, dan actually does something about it. Diplomatically. Orang beginilah yang bagus, bukan? Hoho aku bukan orang ini. Unless it has something to do with me, then I act lah. But after a few days or weeks of thinking and pondering. Aku memang pengecut sikit. Hahaha. And I can’t handle authority.

4- Orang yang selalunya mendengar saja bila orang mengutuk atau menumpat orang. Biasanya akan tambah sedikit sebanyak expressions yang menunjukkan bahawa mereka ni paying attention and they care. Hah. I think I belong in this group. Aku tak rasa aku orang yang suka mengutuk orang (stress pada perkataan “aku tak rasa”, ok). Maksud aku, kalau aku mengutuk orang pun, mesti kutukan yang light light je, Aku selalu tak ada gossip yang hangat. Haha. Siapa yang nak bergossip dengan aku mesti kecewa. And I always jumble up my stories. Like what happens first and then what happened. Kalau aku bercerita mesti aku terlupa parts, then kena return balik. Then termasuk citer lain. Oh Zufri mesti sangat bersabar bila aku bercerita gossip ofis.

Apalah kaitannya.

Ada orang kata aku berlagak. Tak tahulah kenapa. Muka aku berlagak ke? Aku berlagak cun ke? Cheh, ni lagi satu jenis orang. Orang yang kata konon dia tak pedulik apa orang nak cakap, tapi dalam hati sebenarnya selalu fikir apa orang cakap (aku le tu)

Ey bencilah. Buat bodoh sudahlah.

Oh I have my own David Tuterra OK. She says she’s a combination between David Tuterra and Nigella Lawson but with (way) smaller boobs. She’s Emma’s birthday party planner! Woot! (Again?)

Harap-harap semua berjalan lancar.


Marilah kita sama-sama mendoakan agar kak Peachy selamat bersalin tanpa intervention. Dia tak nak di induce katanya. Apparently she’s heard a lot of bad experiences of people getting induced. Haha. I’m sure one of it’s mine. Hehe. Mari berdoa OK.

6 comments:

Anies.Kamardin said...

how bout me? aku pun nak tolong nigella wateva tu masak. and i bought the present alredi! huh!

huahauuaa.

i lurve u. no matter ko jenis apa pun. hey, btw, ko laser k. tp penyayang. hehehehe.

semoga peachy selamat. amiiinn.

ashikin said...

kalau gossip pasal idola amerika, pengalah terbesar, laluan lari projek serta serba sedikit mengenai erra gugugaga yg bongek itu termasuk dlm golongan mane? atau kau perlu tambah 'dalam dunia ni ada 5 jenis orang'.

oh, nigella for sure, tetapi tidak david. idea rainbow itu ditolak mentah2 oleh tuan rumah.

anyway, emms birthday going 2 be a very big WOOT ok.. woot woot..

amin. for both kchy & emms.

Inty Winty said...

AniesdotKamardin
Aku laser ke? Pernah ke aku laser ngan kau? Am I going to hell? (refer post) Shitto.

ashikin
Oh itu golongan saiko suka tengok rancangan realiti televisi. Tapi syok kan? Lagi lagi Adam Lambert ku..

Inty Winty said...

Oh tertinggal. Aku tak percaya dengan kebolehan AniesdotKamarden memasak. Wakakaka.

Aku tak berlagak OK!

Rose said...

Kekadang aku terfikir plak hal-hal macam tue tapi aku sendiri pon tak tahu aku tergolong dalam golongan yang macamana....ko rasa aku golongan apa yek....

Tak sabar nak attend Emma nyer Birthday....

p/s:Semoga Kak Peachy dipermudahkan oleh-Nya untuk bersalin..aminnn

kuizikel said...

aku akan berubah ikut keadaan.. boleh tak.. nampak sgt bermuka-muka..hahahah

tape intan, ko perasan cun tapi ko kira bolehla cun.. eh aku laser ke? hahahahaha.. tak pasal2

smoga slamat k.peachy yg cun bersalin... kang tepek cepat2 gambo baby dioarnag k klu dah kuar a...