9.6.09

Cloth Diapers

On Monday I received a parcel at work. I already know what it was, but still I was super excited. I love surprises and parcels and gifts and letters. Sigh. I even opened Papa's anniversary gift (towels, hah!) from Pak Cik Haron. Tak tahan lah tengok hadiah berbalut. So anyway, it was Emma's 2nd and 3rd cloth diapers, hehe. Lunatots that I bought from mom's little ones. The first was Wahmies I bought from ezmotherhood. Sekali pandang lihat macam Lunatots tu agak tebal dan fluffy berbanding Wahmies, but upon closer inspection, I find Wahmies a bit softer. Ni Emma baru nak cuba Lunatots kuning (macam Dayang punya, hehe), besok baru boleh komen keberkesanannya OK. But so far Wahmies never disappoints.

Early this morning, Emma had a slight temperature, but come morning time her temp was somewhat normal so I sent her to Opah's. Then after work she got really cranky and clingy. Rupa-rupanya gigi kedua dia baru tumbuh. Chet. Didn't check her tooth because the time she cut her first tooth she was all fine. Second tooth ni je over sikit. Haiyah. Mujurlah I don't have to take leave tomorrow. Tinggal 4 hari saja lagi OK.

So anyway, here are some backdated pictures meant for my previous post.Emma nak duduk dalam boot kereta lah Mummy sampai JB!
Haha car seat pun kat bonet. Hampeh sungguh.Emma enjoying herself on a trip to Istana GardenEmma diapit jejaka jejaka machoHah itulah ibu tiriku, Auntie Rani. Berbeza, kan dengan Mummy aku? Itu Kak Peachy at 32 weeks. Dengan rambut salun. Itu aku.
Itu Emma yang mengantuk at Papa's anniversary dinner. Atau adakah Bapak Emma yang mengantuk?Dan finally, Emma yang demam memakai Kool Fever dan cloth diaper barunya sambil berlengging menghisap jari menonton Anak Wayang. Zufri layan cerita itu OK. Sejurus selepas Erra Gu Gu Ga Ga. Itu aku yang layan.

Dan itu kaki aku yang gigantic. Argh besok Ms Tg (bos kecil ku) masuk office lah! Dah 3 hari dia cuti (since Friday). Ternyata hidupku lebih aman. Darn!

p/s: Tadi kami pergi tengok gudang. Tepi Federal Highway ok. Langkah kedua sedang dicaturkan. Yeah! (Ala-ala Junior dalam My Wife And Kids. Layan tak semalam?)



5 comments:

kuizikel said...

woo pakai tudung labuh ek mak tiri ko..huhuh..

suka plak si emma dok dlm bonet kereta..sengih memanjang...

Dayang Balkis said...

wei..x pasal2 aku layan blog ko pg2 buta ni which my earlier intention is to start my yesterday's minit mesyuarat.. just to have sum refreshment visiting fren's blog before start the typical boring thing since i dun have my own blog..huhu..

mmg emma sgt cute di bonet and her cd same bangat mcm dhani cuma dhani's velcro...excited dgr testi ko for both lunatots n wahmies..aku nak beli wahmies gak..tak pasal2 mien terjebak ngn cd just because reading ur blog..terus beli pulak tu..pantas sungguh mien..

c ya this weken for our 1st baby swimming session..maybe not 1st for emma kot but for dhani..

HaNiE said...

mmmmm maybe i shud giv a try this cloth diaper la, kena basuh2 tak? tunggu bibik baru ah....

wei, korang nk g swimming2 ke? nak itot.....

ein asari said...

makcik, my wife and kids tak layan. 30 rocks br layan.

Intan Noorazlina said...

kat mana ek beli cloth diaper tu?