21.10.08

Happy Raya!

Assalamualaikum semua. Di hari baik bulan baik, walaupun dah 21 hari kita beraya, izinkan saya memohon segala ampun dan maaf atas segala silap dan salah yang telah diperlakukan. Sesungguhnya saya hanya insan biasa.
Ok, now to my post. Hari raya sucked! First, ada drama yang gila-gila membabitkan my stepmom and stepgranny. Malas nak cerita panjang, cukuplah aku cakap yang bapak aku tak spend hari raya eve with his new wife. Sheesh. Nak bawak diri ke kubur. wtf? But she makes a mean kuih suji, man! Seriously.
So this was my first raya with Zufri, and Emma (duh haha). When we were deciding on where to spend the 1st raya, and he decided SP, I asked him to justify his decision. Terus dia pissed off ngan aku. Hohoho. At least I can justify why I wanted to go back to JB first. Because, my part of the family save my small nucleus family, have yet to see Emma. Aku kan pantang kat SP, so sume org dah tengok Emma. Tu je. Senang kan.
2nd day raya kita balik SP pulak. Oh sangat jauh dan membazir wang, OK? And the journey home? Gawd, macam tah hape-hape. Jam gila OK! Sangat penat, walaupun bukan aku yang drive. And to top things off, Monday I start work after two whole months of lazing around. Sigh..
Banyak sebenarnya yang aku nak cerita, tapi budak2 cina depan aku ni bisinglah, plus aku perlu mengepam, dan makan, dan Zohor. Argh. Dan PC kat rumah dah rosak. Argh lagi.

2 comments:

peachy said...

lamanye nak update! wa check blog ni hari hari kay..huhuhu

anyway,jgn le over dramatic lak..drama pagi raya tak ler over sangat..cuma not up to our expectation je lah..kuikuikui

kuizikel said...

aha.. baru skang nak updet ek.. lama tunggu :)