8.9.08

Salam Ramadhan

OK. I just love showing my cute baby off, hehe. So first off, some overdue pictures.


This is from when Emma was hospitalized for jaundice. The hairband was used to cover her eyes, not as a fashion accessory.

Although I did find it cute and eventually bought one for her, hehe. Muka dia juga ada sedikit sebanyak rashes, probably from my milk.

Ini dia cara penggunaan sebenar hairband tersebut. Kui kui kui, tido tebogel dan terbongkang selama tiga malam dalam air cond yang agak sejuk.


Mooooving on, this is Emma nursing hihihi. Sangat comel.



The following two pictures are of Emma sleeping. I do not know why the heck does she sleep like that! The second picture makes her look like she's dancing, kan? Ni during afternoon naps, when she's not swaddled.


Ini seorang Emma yang sangat chubby. Macam Sin Chan pun ada jugak, kan? Hohoho.

Ini masa berendoi. Habis rambut Emma ditarah-tarah sesuka hati. Kami tak cukur licin. Ikutkan aku cukur licin bagus sikit, nampak kemas. Mak Zufri tak mau. Biarlah. Dia yang sponsor sume, ikut je lah. Hahaha.


Kikiki lepas cukur jambul kena pakai bedak sejuk. Bouncer tu moyang dia yang bagi. Semoga panjanglah umurnya.

And finally, a closest to smiling picture yang sempat ditangkap.

Selamat berpuasa kepada semua. Semoga Ramadhan ini lebih baik daripada yang lepas-lepas.

6 comments:

Si Anies said...

kamu punya entry adalah sangat emak-emak skarang. hehe. muka emily sebijik macam lu okay??hahah.lu dah balik KL ke beb??mari bukak posa secara berjemaah. dan Alhamdulillah, so far Ramadhan aku sgt baik berbanding yang lepas..so far la kan.hehehehe.

ririblurry said...

Dah nak buat cam mana..Duduk terperap berdua je kat rumah. nak citer pasal apa lagi, pasal emma ler. nanti aku masuk keja aku cite gossip ofis plak, hahaha

Si Anies said...

tapi yg part ko kata muka emily itu bagaikan sin chan ialah part yang paling nmpk betapa muka dia mcm ko.so..muka ko macam sin chan kut??hohohoho.jgn marah no..

nannoor said...

dah ada anak, harussss lah citer psl anak je okey!!
welcome to motherhood!

ririblurry said...

Ciss gambar super chubby tu? Hang jeles jela no.

Nannoor, mujurlah kau tak kata welcome to the club, hahaha.

kui said...

hoho.. bila dpt jumpe emma scara live nih