25.1.11

Lost World

Opah half day hari ni, so kalau ikutkan aku pun nak half day juga. Sekali cuti kena cancel di atas alasan kerja, so Zufri bawak Emma ke Teacher Zulaikha kat nursery kat bangunan MITI tu. Emma loves Teacher Zulaikha. Sikit-sikit teacher, sikit-sikit teacher. Yang menjadi cerita adalah setelah penat lelah mengemas beg Emma (kena bawak susu, botol, bantal, toto, toiletries, diapers, selimut, Woody, Jessie dan Bullseye), masa aku nak berjalan ke tempat kerja, nampak beg tu kat atas meja makan! Terpaksa Zufri patah balik during lunch dan hantar Emma ke rumah Opah.
Sekali Opah kata, oh budak-budak lain semua tak ada, Emma sorang je datang. Hahahaha. Ada aku rasa bersalah? Ada? Oh, Emma kena main sorang-sorang la nanti. Bye Emma, mummy pergi kerja. See you at 5:30. Dan aku pun cabut.
Hahaha. Kesian Opah.
Kami tak jadi ke Tree Top Walk, mahupun ke PD. We are going to the Lost World Of Tambun! Yay! Tak sabarnya menunggu minggu depan. And I also made myself a pair of maternity jeans, altered from an old existing pair i had. Quite good handiwork. Hehehe. Also quite tight, worried that it might not stretch when the stretch is really needed.
Dan aku sedang menonton The Walking Dead. Pipi says its stupid. I think its scary. Memang ada satu part tu semalam aku sangat takut, Emma peluk dan cover mata aku dan berkata dah dah dah mummy. Jangan takut.
Yeah rite, kiddo.
Happy Chinese New Year and happy holidays! Yay!

2 comments:

dbalkis said...

Happy cny hols..nti mat anta pink cap emms..

R-B-I said...

Makcik, kompeni kau cuti brapa lama? Heheheheh malam tadi aku punggah bawah katil tapi tak jumpa beg yg aku simpan baju2 mengandungku, aku sangat merindui maternity jeans aku itu.